Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto drożdżowe,smaczne i zdrowe.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 718
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 718
Składniki
Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru,dodać 1 łyżkę mąki wymieszać odstawić do wyrośnięcia.
Do miski wsypać 3 szkl mąki 3/4 szkl cukru.cukier waniliowy połowę ciepłego mleka,wymieszać,zrobić dołek wlać rozczyn dodać 2 żółtka i 1 całe jajo dokładnie wymieszać.Wlać pozostałe mleko i roztopioną ciepłą połowę kostki margarynę.Wyrabiać długo aż zacznie odchodzić od ręki odstawić przykryte ściereczką aż podwoi objętość.
W tym czasie z połowy margaryny 3/4szkl cukru,1 szkl mąki zrobić kruszonkę i wydrylować śliwki lub przygotować inne owoce.
Do wysmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia blachy/25-35 cm./wyłożyć ciasto wyrównać zamoczonymi w wodzie rękoma poukładać owoce posypać kruszonką wstawić do nagrzanego/180 stopni /piekarnika piec 40-45 min.