Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pysznie wilgotny, w smaku bardzo przypomina sernik :-)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 765
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15218
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45785
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 765
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15218
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45785
Składniki
Ciasto: Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka nadal ucierając. Wsypać kakao z proszkiem do pieczenia, dobrze wymieszać, stopniowo dodawać mąkę. Ugnieść ciasto, podzielić na 2 części i włożyć do zamrażalnika na czas przygotowania masy jogurtowej.
Masa jogurtowa: Utrzeć żółtka z 1 szkl. cukru i cukrem waniliowym na biały puch. Dodać jogurty, wsypać budynie, wlać olej nadal wszystko ucierając. Białka ubić na sztywną pianę, dodać 0,5 szkl. cukru i jeszcze chwilę ucierać. Białka wmieszać do masy.
1 część ciemnego ciasta zetrzeć na dużych oczkach tarki, wylać masę jogurtową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni na ok. 10 min, tak aby masa trochę stężała, aby reszta ciemnego ciasta nie wpadła do środka, bo masa jest dosyć rzadka. Po 10 min. placek wyjąć z piekarnika, na wierzch zetrzeć na tarce drugą część ciemnego ciasta. Wstawić do piekarnika na ok. 50 min. Studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Na noc najlepiej wstawić do lodówki
Smacznego :-)