Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas powrócić do pieczenia placków korzennych.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 681
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11168
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3951
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1368
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 681
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11168
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3951
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1368
Składniki
Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, wlać miód, rozpuszczone masło i żółtka dobrze utarte z cukrem.
Drożdże wymieszać z 1 łyżeczka cukru, połączyć z mąką, przyprawą do piernika i wymieszać dokładnie ręką. Odłożyć w ciepłe miejsce do podrośnięcia a w między czasie ubić na sztywno pianę, po czym delikatnie połączyć z ciastem.
Przelać do przygotowanej formy.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 35 minut. Przechowywać w zamkniętym pojemniku.