Do góry

Desery Przepis na:

Placek korzenny do białej kawy

Placek korzenny do białej kawy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17846

Dodano:

Odsłon: 495

Czas powrócić do pieczenia placków korzennych.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Placek korzenny do białej kawy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Mąkę wsypać do miski, wlać miód, rozpuszczone masło i żółtka dobrze utarte z cukrem.

  2. Drożdże wymieszać z 1 łyżeczka cukru, połączyć z mąką, przyprawą do piernika i wymieszać dokładnie ręką. Odłożyć w ciepłe miejsce do podrośnięcia a w między czasie ubić na sztywno pianę, po czym delikatnie połączyć z ciastem.

  3. Przelać do przygotowanej formy.

  4. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 35 minut. Przechowywać w zamkniętym pojemniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń