Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe (bez cukru) ciacho i dużo słodko-kwaśnych wiśni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13566
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14983
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6158
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13566
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14983
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6158
Składniki
Masło utrzeć mikserem na maksymalnych obrotach, dodając stopniowo miód, sól, cynamon i goździki. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka dodawać pojedynczo do masła.
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać porcjami mąkę. Odstawić na 40 minut. Po tym czasie białka ubić na sztywno i dodać do ciasta.
Spód tortownicy (24-26 cm) natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Na dnie tortownicy wysypać połowę orzechów, nałożyć 2/3 ciasta i równomiernie rozprowadzić. Wiśnie osączyć i obłożyć nimi ciasto. Łyżką nakładać kleksy z pozostałego ciasta i posypać resztą orzechów. Piec 45-50 minut. Smacznego :)