Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki placek z owocami :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16523
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16523
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Składniki
Maślanka i jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski,dodać cukry i wymieszać. Do mąki z cukrem dodać jajka,maślankę i olej. Wszystko wymieszać łyżką. Zrobić kruszonkę : Palcami mieszamy i rozcieramy wszystkie składniki aż zaczną powstawać małe grudki ciasta. Ciasto wylać na blaszkę. Na ciasto wyłożyć owoce i posypać kruszonką. Piec w temp. 200 st ok 40 min (do tzw..suchego patyczka.Smacznego:)