Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki sobie pustak do kawy
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19819
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 469
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242673
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19819
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 469
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242673
Składniki
Jajka i cukier ubijamy mikserem około 8 minut . Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do masy jajecznej wraz z sokiem z cytryny i aromatem. Delikatnie wymieszać. W międzyczasie masło roztopić w garnuszku, wrzące wlać do ciasta, wymieszać szpatułką tylko do dokładnego połączenia się składników. Ciasto przelać do formy. Formę wcześniej wysmarować masłem i posypać zmielonymi migdałami.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 50 – 60 minut do suchego patyczka. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem lub ozdobić według uznania.