Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki sobie pustak do kawy
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2765
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2726
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 575
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2765
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2726
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 575
Składniki
Jajka i cukier ubijamy mikserem około 8 minut . Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do masy jajecznej wraz z sokiem z cytryny i aromatem. Delikatnie wymieszać. W międzyczasie masło roztopić w garnuszku, wrzące wlać do ciasta, wymieszać szpatułką tylko do dokładnego połączenia się składników. Ciasto przelać do formy. Formę wcześniej wysmarować masłem i posypać zmielonymi migdałami.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 50 – 60 minut do suchego patyczka. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem lub ozdobić według uznania.