Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki sobie pustak do kawy
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13604
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7680
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13604
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7680
Składniki
Jajka i cukier ubijamy mikserem około 8 minut . Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do masy jajecznej wraz z sokiem z cytryny i aromatem. Delikatnie wymieszać. W międzyczasie masło roztopić w garnuszku, wrzące wlać do ciasta, wymieszać szpatułką tylko do dokładnego połączenia się składników. Ciasto przelać do formy. Formę wcześniej wysmarować masłem i posypać zmielonymi migdałami.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 50 – 60 minut do suchego patyczka. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem lub ozdobić według uznania.