Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-kwaśne ciasto, idealne do popołudniowej kawy.
forma 30x40 cm, mikser, miska
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10752
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3427
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2449
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10752
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3427
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2449
Składniki
Porzeczki oderwać przy pomocy widelca od gałązek, potem umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Miękkie masło utrzeć z twarogiem, cukrem, cukrem waniliowym i solą. Kolejno dodawać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i zmiksować z pozostałymi składnikami. Ciasto przełożyć do formy.
Śmietanę zmiksować z twarogiem, mlekiem, budyniem i cukrem. Łyżką nakładać na przygotowane ciasto i ostrożnie rozsmarować na całej powierzchni. Posypać porzeczkami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 35 minut. Smacznego :)