Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli tak jak my już nie możesz się doczekać wakacji, placek Powiew Lata z pewnością uprzyjemni ci oczekiwania. Do jego przygotowania możesz wykorzystać świeże owoce, jak i gotowe mrożone mieszanki, które kupisz w sklepie. Rodzaje owoców i ich proporcje możesz dowolnie dopasowywać w zależności od twojego gustu i sezonu, który aktualnie trwa.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Jajka umieść w wysokim naczyniu. Ubij wraz z obydwoma cukrami na puszystą, jasną masę. Dodaj olej i wodę, a następnie dalej mieszaj, żeby składniki się połączyły.
Mąkę przesiej do miski, wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz odrobiną soli. Na koniec wmieszaj produkty sypkie do masy jajecznej, delikatnie, szpatułką do połączenia.
Przełóż ciasto do formy. Teraz przejdź do przygotowania warstwy serowej. Twaróg rozgnieć widelcem albo rozdrobnij go z użyciem blendera. Dodaj jajka, cukier i masło. Dokładnie zmiksuj.
Wyłóż masę serową na przygotowane wcześniej ciasto. Na koniec rozłóż równomiernie umyte i osuszone owoce. Piecz około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.