Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawek, więc nie ma jak to placek z truskawkami. Placek szybki, prosty i smaczny.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10948
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3562
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2666
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10948
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3562
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2666
Składniki
Jajka i cukier ubijamy na puszystą masę, stopniowo wlewamy olej oraz mleko. Do masy przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia średniej wielkości blaszki, na cieście rozłożyć oczyszczone z szypułek , umyte , osuszone i pokrojone na połówki truskawki. Na truskawki ułożyć kruszonkę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Kruszonka; Składniki na kruszonkę połącz dłońmi, następnie rozcieraj składniki palcami do momentu aż uzyskasz kruszonkę. Czas przygotowania + czas pieczenia.
Ciasto po upieczeniu.