Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawek, więc nie ma jak to placek z truskawkami. Placek szybki, prosty i smaczny.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21523
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21523
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Jajka i cukier ubijamy na puszystą masę, stopniowo wlewamy olej oraz mleko. Do masy przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia średniej wielkości blaszki, na cieście rozłożyć oczyszczone z szypułek , umyte , osuszone i pokrojone na połówki truskawki. Na truskawki ułożyć kruszonkę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Kruszonka; Składniki na kruszonkę połącz dłońmi, następnie rozcieraj składniki palcami do momentu aż uzyskasz kruszonkę. Czas przygotowania + czas pieczenia.
Ciasto po upieczeniu.