Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawek, więc nie ma jak to placek z truskawkami. Placek szybki, prosty i smaczny.
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 25
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 34
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 59
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2692
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 25
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 34
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 59
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2692
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 110
Składniki
Jajka i cukier ubijamy na puszystą masę, stopniowo wlewamy olej oraz mleko. Do masy przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia średniej wielkości blaszki, na cieście rozłożyć oczyszczone z szypułek , umyte , osuszone i pokrojone na połówki truskawki. Na truskawki ułożyć kruszonkę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Kruszonka; Składniki na kruszonkę połącz dłońmi, następnie rozcieraj składniki palcami do momentu aż uzyskasz kruszonkę. Czas przygotowania + czas pieczenia.
Ciasto po upieczeniu.