Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to królowa jesieni, a ten placek, to wspaniały deser na jesienne popołudnie. Bez pszennej mąki i cukru.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2366
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3530
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4326
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74410
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2366
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3530
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4326
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74410
Składniki
Obierz dynię, przekrój na pół, wyskrob pestki i pokrój na kawałki. Około 10-15 minut duś w garnku z małą ilością wody, aż dynia będzie miękka.
Ugotowaną dynię zmiksuj i przestudź.
W misce ubij zmiękczonej masło ze stewią Natusweet, dodaj jajka, dwie łyżki mielonych migdałów, mąkę z proszkiem do pieczenia i wlej puree z dyni. Dokładnie wymieszaj.
Do wymieszanego ciasta dodaj resztę mielonych migdałów i kilka kropli soku z cytryny. Jeśli ciasto jest za gęste, rozcieńcz je odrobiną letniego mleka.
Wlej ciasto do natłuszczonej tortownicy i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C przez 45 minut.