Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to królowa jesieni, a ten placek, to wspaniały deser na jesienne popołudnie. Bez pszennej mąki i cukru.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 112
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20672
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25640
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4401
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 112
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20672
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25640
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4401
Składniki
Obierz dynię, przekrój na pół, wyskrob pestki i pokrój na kawałki. Około 10-15 minut duś w garnku z małą ilością wody, aż dynia będzie miękka.
Ugotowaną dynię zmiksuj i przestudź.
W misce ubij zmiękczonej masło ze stewią Natusweet, dodaj jajka, dwie łyżki mielonych migdałów, mąkę z proszkiem do pieczenia i wlej puree z dyni. Dokładnie wymieszaj.
Do wymieszanego ciasta dodaj resztę mielonych migdałów i kilka kropli soku z cytryny. Jeśli ciasto jest za gęste, rozcieńcz je odrobiną letniego mleka.
Wlej ciasto do natłuszczonej tortownicy i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C przez 45 minut.