Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to królowa jesieni, a ten placek, to wspaniały deser na jesienne popołudnie. Bez pszennej mąki i cukru.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34667
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 348
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3940
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34667
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 348
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3940
Składniki
Obierz dynię, przekrój na pół, wyskrob pestki i pokrój na kawałki. Około 10-15 minut duś w garnku z małą ilością wody, aż dynia będzie miękka.
Ugotowaną dynię zmiksuj i przestudź.
W misce ubij zmiękczonej masło ze stewią Natusweet, dodaj jajka, dwie łyżki mielonych migdałów, mąkę z proszkiem do pieczenia i wlej puree z dyni. Dokładnie wymieszaj.
Do wymieszanego ciasta dodaj resztę mielonych migdałów i kilka kropli soku z cytryny. Jeśli ciasto jest za gęste, rozcieńcz je odrobiną letniego mleka.
Wlej ciasto do natłuszczonej tortownicy i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C przez 45 minut.