Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to królowa jesieni, a ten placek, to wspaniały deser na jesienne popołudnie. Bez pszennej mąki i cukru.
Tak przygotowany mus można pasteryzować w słoikach lub zamrozić. Dzięki temu...
Odsłon: 2504
Pyszna i zdrowa przekąska dynia pieczona w piekarniku z dodatkiem przypraw id...
Odsłon: 556
Jesień się zaczyna więc zaczynamy sezon na Dynię!!! Na pewno masz ją w domu i...
Odsłon: 885
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3438
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 135
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3438
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 135
Składniki
Obierz dynię, przekrój na pół, wyskrob pestki i pokrój na kawałki. Około 10-15 minut duś w garnku z małą ilością wody, aż dynia będzie miękka.
Ugotowaną dynię zmiksuj i przestudź.
W misce ubij zmiękczonej masło ze stewią Natusweet, dodaj jajka, dwie łyżki mielonych migdałów, mąkę z proszkiem do pieczenia i wlej puree z dyni. Dokładnie wymieszaj.
Do wymieszanego ciasta dodaj resztę mielonych migdałów i kilka kropli soku z cytryny. Jeśli ciasto jest za gęste, rozcieńcz je odrobiną letniego mleka.
Wlej ciasto do natłuszczonej tortownicy i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C przez 45 minut.
Przepisy Desery
Desery
Babka kakaowa z serową wkładką.
Desery
Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
Desery
Lody porzeczkowe z różami kandyzowanymi
Desery
Ciasto z truskawkami
Babka kakaowa z serową wkładką.
Dzisiaj proponuje Wam przepis na pyszną babkę kakaową z sernikową wkładką. Ba...
Odsłon: 73
Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
Dzisiaj serwuje deser z owoców mieszanych z pysznymi lodami z czerwonej porze...
Odsłon: 28