Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Goście zapowiedzieli się na weekendową kawę, a ty nie wiesz co im podać? Postaw na ekspresowy placek z galaretkami, który robi się szybko, łatwo i przyjemnie. Udaje się za każdym razem, dlatego nie musisz się stresować, że coś nie wyjdzie. Gwarantujemy, że goście także będą zadowoleni.
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 78
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9000
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 109
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 78
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9000
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 109
Składniki
Przygotuj formę i wyłóż ją biszkoptami, układając je jeden obok drugiego.
Teraz przygotuj galaretki. Każdą z nich przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Po rozpuszczeniu i połączeniu składników, umieść każdy kolor w innym pojemniku (albo głębokim talerzu). Zostaw do stężenia. Kiedy będą miały stałą konsystencję, pokrój je w kostkę.
Do małego rondelka wlej mleko w temperaturze pokojowej. Wsyp żelatynę, wymieszaj i podgrzej delikatnie, aby składniki się połączyły. Nie doprowadź do wrzenia. Teraz odstaw do wystudzenia. Do miski wlej śmietanę i wsyp cukier waniliowy oraz cukier puder. Zacznij miksować tak długo, aż masa będzie jednolita. Dodaj do masy śmietanowej wystudzoną żelatynę z mlekiem. Zmiksuj krótko do połączenia składników.
Teraz dodaj 3/4 pokrojonych galaretek. Delikatnie wymieszaj łyżką, aby nierównomiernie się rozłożyły.
Na przygotowany spód wylej śmietanę z galaretką. Przykryj warstwę kolejnymi biszkoptami, układając je jeden obok drugiego.
Ubij mocno schłodzoną śmietankę 30 lub 36% na sztywną i gęstą pianę. Pod koniec dodaj cukier puder i krótko zmiksuj. Wyłóż śmietankę na wierzch, a następnie udekoruj ją pozostałymi kostkami galaretek. Posyp wiórkami kokosowymi. Włóż ciasto do lodówki przynajmniej na całą noc, aby stężało.