Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały smakołyk do kawy. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu. Przygotujecie je z prostych, łatwo dostępnych składników. Przepis na ten wypiek sprawdzi się u osób, które nie lubią zbyt słodkich wypieków, czy ciast z masami. Gwarantujemy Wam, że nie raz powrócicie do tego przepisu.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33832
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 8023
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 79
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 239
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33832
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 8023
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 79
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 239
Składniki
Do miski kruszymy drożdże, dodajemy cukier, cukier waniliowy i ciepłe mleko. Następnie dodajemy rozbełtane jajka ze szczyptą soli, mąkę oraz olej. Składników nie mieszamy. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 2 godziny.
Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy masłem i obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Gruszki obieramy ze skórki, kroimy na połówki, wycinamy gniazda nasienne.
Wyrośnięte ciasto mieszamy łyżką. Następnie przelewamy do tortownicy. Połówki gruszek układamy jedna obok drugiej rozcięciem do dołu i zatapiamy w cieście. Tortownicę przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia.
Zabieramy się za zrobienie kruszonki. Masło kroimy w małą kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy cukier i mąkę. Składniki zagniatamy. Ciasto rozcieramy w dłoniach. Gotową kruszonką posypujemy ciasto.
Placek z gruszkami i kruszonką pieczemy przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (do suchego patyczka).