Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek z jabłkami.
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 386
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 293
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 537
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3492
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 386
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 293
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 537
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3492
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem (mikserem). Do połączonych składników dodajemy (po jednym) całe jajka i (siejąc przez sito) obie mąki z proszkiem. Całość dokładnie wyrabiamy. Gdy ciasto będzie zbyt ścisłe można dodać 1-2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany. Tak przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia), wyrównujemy powierzchnię, układamy (bardzo ciasno) cienkie cząstki przygotowanych jabłek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 160 stopniach C przez ok. 35 min.(czas pieczenia zależy od wysokości warstwy ciasta). Wyjmujemy z piekarnika gdy ciasto jest zrumienione, a boki lekko odstają od blaszki. Zimne ciasto można oprószyć cukrem pudrem. Ja zrobiłam pół oprószone cynamonem (przed pieczeniem), a pół z cukrem pudrem (posypanym po upieczeniu).
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 128
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2397