Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z owocami sezonowymi. :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424695
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10603
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336905
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4694
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424695
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10603
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336905
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4694
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy miękkie lub roztopione masło. Stopniowo dodajemy przesianą z proszkiem mąkę.
1/3 dość gęstego ciasta wylewamy na wyściełaną pergaminem foremkę, do reszty ciasta dodajemy kakao i ponownie wykładamy na blaszkę porcję ciasta. Równomiernie rozkładamy owoce. Resztę ciasta rozrzedzamy mlekiem i rzadka masę wylewamy tak, aby prykryć owoce.
Pieczemy około 40 minut w 170 stopniach. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!