Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z owocami sezonowymi. :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy miękkie lub roztopione masło. Stopniowo dodajemy przesianą z proszkiem mąkę.
1/3 dość gęstego ciasta wylewamy na wyściełaną pergaminem foremkę, do reszty ciasta dodajemy kakao i ponownie wykładamy na blaszkę porcję ciasta. Równomiernie rozkładamy owoce. Resztę ciasta rozrzedzamy mlekiem i rzadka masę wylewamy tak, aby prykryć owoce.
Pieczemy około 40 minut w 170 stopniach. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!