Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z owocami sezonowymi. :)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy miękkie lub roztopione masło. Stopniowo dodajemy przesianą z proszkiem mąkę.
1/3 dość gęstego ciasta wylewamy na wyściełaną pergaminem foremkę, do reszty ciasta dodajemy kakao i ponownie wykładamy na blaszkę porcję ciasta. Równomiernie rozkładamy owoce. Resztę ciasta rozrzedzamy mlekiem i rzadka masę wylewamy tak, aby prykryć owoce.
Pieczemy około 40 minut w 170 stopniach. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!