Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawność porzeczki, słodycz brzoskwini.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2852
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 615
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 191
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 755
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 276
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2852
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 615
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 191
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 755
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 276
Składniki
Do miski przesiej 200 g mąki, dodaj mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Dodaj jajko, 60 g cukru skórkę z cytryny i 125 g pokrojonej drobno margaryny. Utrzyj mikserem (mieszadła świderki do cięższych ciast) na najniższych obrotach i włóż do lodówki na 30 min.
W tym czasie pokrój brzoskwinie na małe kawałki i wymieszaj z porzeczkami.
Stolnicę oprósz mąką, rozwałkuj 2/3 ciasta i wyłóż nim dno tortownicy (śr. 26 cm). Z pozostałego ciasta uformuj wałeczek i wyklej min brzegi formy. Owoce ułóż na cieście.
Z 75 g miękkiej margaryny, reszty mąki i cukru zagnieć kruszonkę. Posyp nią owoce i włóż ciasto do piekarnika na 30 min, temp. 180 st.