Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna w pełni czas wykorzystać rabarbar. Ciasto smaczne ,polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5216
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 795
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11608
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5020
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1263
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5216
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 795
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11608
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5020
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1263
Składniki
Ser. 0,75 dag sera z wiaderka/president/ 3/4 szkl cukru 2 całe jaja 1 budyń śmietankowy 3/4 miękkiego masła /może być margaryna/ Utrzeć ser z cukrem dodać miękkie masło jaja na koniec budyń.
Wyjąć ciasto z lodówki i 2/3 zetrzeć na spód blachy / 35na 25 / na ciasto wyłożyć ser na ser odsączony rabarbar. Spód ciasta podpiec 15 min. Z białek ubić na sztywno pianę dodać 3/4 szkl. cukru na koniec 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń smietankowy. Pianę wyłożyć na ser i na wierzch zetrzeć 1/3 ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku /180 stopni / ok. 1 godz.