Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna w pełni czas wykorzystać rabarbar. Ciasto smaczne ,polecam.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 925
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 925
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Ser. 0,75 dag sera z wiaderka/president/ 3/4 szkl cukru 2 całe jaja 1 budyń śmietankowy 3/4 miękkiego masła /może być margaryna/ Utrzeć ser z cukrem dodać miękkie masło jaja na koniec budyń.
Wyjąć ciasto z lodówki i 2/3 zetrzeć na spód blachy / 35na 25 / na ciasto wyłożyć ser na ser odsączony rabarbar. Spód ciasta podpiec 15 min. Z białek ubić na sztywno pianę dodać 3/4 szkl. cukru na koniec 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń smietankowy. Pianę wyłożyć na ser i na wierzch zetrzeć 1/3 ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku /180 stopni / ok. 1 godz.