Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna w pełni czas wykorzystać rabarbar. Ciasto smaczne ,polecam.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37149
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9210
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37149
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9210
Składniki
Ser. 0,75 dag sera z wiaderka/president/ 3/4 szkl cukru 2 całe jaja 1 budyń śmietankowy 3/4 miękkiego masła /może być margaryna/ Utrzeć ser z cukrem dodać miękkie masło jaja na koniec budyń.
Wyjąć ciasto z lodówki i 2/3 zetrzeć na spód blachy / 35na 25 / na ciasto wyłożyć ser na ser odsączony rabarbar. Spód ciasta podpiec 15 min. Z białek ubić na sztywno pianę dodać 3/4 szkl. cukru na koniec 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń smietankowy. Pianę wyłożyć na ser i na wierzch zetrzeć 1/3 ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku /180 stopni / ok. 1 godz.