Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki przepis, który zawsze się udaje.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4425
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20780
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4425
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20780
Składniki
Masło rozpuszczamy i dodajemy do niego cukier. Mąkę przesiewamy do miseczki razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy do rozpuszczonego masła z cukrem. Ciasto mieszamy dodając po jednym jajku. Tortownice o śr. 26 cm smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną lub bułką tartą i przelewamy ciasto. Na wierzch układamy śliwki przekrojone na pół, z których usuwamy pestki. Owoce układamy wnętrzem do góry. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 50-60 min. do suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.