Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, placuszki serowe mocno nadziane jabłkiem i pigwowcem. Placuszki są z wzbogacone cydrem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5432
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 941
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11876
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5432
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 941
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11876
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Składniki
Jabłko pokroić w większą kostkę, pigwowce w mniejszą. Twaróg zblendować z jajkami, śmietaną i cukrem. Dodać mąkę z proszkiem, owoce, wymieszać. Dolać cydru i dobrze rozmieszać. Placki smażyć na średnio rozgrzanej patelni z obu stron. Można delikatnie posypać cukrem pudrem.