Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne placuszki na bazie serka waniliowego, wzbogacone tartym jabłkiem. Idealne na śniadanie czy podwieczorek.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 142
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 69
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 195
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 142
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 69
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 195
Składniki
Serek waniliowy przełożyłam do miski. Wbiłam do niego jajko. Wsypałam szczyptę soli i mąkę tortową. Wszystko wymieszałam łyżką, aż składniki się dokładnie połączyły jabłko obrałam, wycięłam gniazda nasienne. Jabłko starłam na tarce na grubych oczkach i dodałam je do ciasta. Ciasto jeszcze raz wymieszałam łyżką. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju. Łyżką nabierałam porcje ciasta i wykładałam je na patelnię formując placuszki. Placki smażyłam na średnim ogniu na złoty kolor i wykładałam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Placuszki można podać z dowolnymi dodatkami typu dżem, konfitura, bita śmietana, twarożek, cukier puder itp.