Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne placuszki na bazie serka waniliowego, wzbogacone tartym jabłkiem. Idealne na śniadanie czy podwieczorek.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 342
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1266
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 342
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1266
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Składniki
Serek waniliowy przełożyłam do miski. Wbiłam do niego jajko. Wsypałam szczyptę soli i mąkę tortową. Wszystko wymieszałam łyżką, aż składniki się dokładnie połączyły jabłko obrałam, wycięłam gniazda nasienne. Jabłko starłam na tarce na grubych oczkach i dodałam je do ciasta. Ciasto jeszcze raz wymieszałam łyżką. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju. Łyżką nabierałam porcje ciasta i wykładałam je na patelnię formując placuszki. Placki smażyłam na średnim ogniu na złoty kolor i wykładałam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Placuszki można podać z dowolnymi dodatkami typu dżem, konfitura, bita śmietana, twarożek, cukier puder itp.