Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne placuszki na bazie serka waniliowego, wzbogacone tartym jabłkiem. Idealne na śniadanie czy podwieczorek.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 835
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 105
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 202
Polecam, pychota.
Odsłon: 491
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 284
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 835
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 105
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 202
Polecam, pychota.
Odsłon: 491
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 284
Składniki
Serek waniliowy przełożyłam do miski. Wbiłam do niego jajko. Wsypałam szczyptę soli i mąkę tortową. Wszystko wymieszałam łyżką, aż składniki się dokładnie połączyły jabłko obrałam, wycięłam gniazda nasienne. Jabłko starłam na tarce na grubych oczkach i dodałam je do ciasta. Ciasto jeszcze raz wymieszałam łyżką. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju. Łyżką nabierałam porcje ciasta i wykładałam je na patelnię formując placuszki. Placki smażyłam na średnim ogniu na złoty kolor i wykładałam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Placuszki można podać z dowolnymi dodatkami typu dżem, konfitura, bita śmietana, twarożek, cukier puder itp.