Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek brzoskwini nadaje dodatkowego orzeźwienia.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Składniki
Mokre składniki (mleko, jajo) połącz ze sobą rózgą. Następnie dodaj sodę, ocet i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj, a na koniec dodaj jabłko oraz brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju smaż placki na złoty kolor, na średnim ogniu. Usmażone placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przełóż na talerz i obsyp cukrem pudrem.