Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste w środku, chrupiące z wierzchu, słodkie placuszki z sera z wiaderka, o delikatnie pomarańczowym smaku. Doskonały pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Zawsze robimy je, kiedy zostanie nam trochę sera z wiaderka po pieczeniu sernika.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28973
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9023
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28973
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9023
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Składniki
Do miski przekładamy ser. Dodajemy przesianą mąkę, jajko, szczyptę soli, skórkę i sok z pomarańczy oraz cukier puder. Całość dokładnie mieszamy przy pomocy łyżki (ciasto jest bardzo gęste).Na patelni rozgrzewamy olej. Przy pomocy dwóch łyżek wykładamy ciasto na patelnię, formujemy zgrabne placuszki i smażymy po kilka minut z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu możemy placuszki przełożyć na ręcznik papierowy by odsączyć z nich nadmiar tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem. Błyskawiczne placki z sera z wiaderka gotowe!
Nasze rady: Wszystkie składniki ciasta na placki powinny być w temperaturze pokojowej. Smażymy placki na umiarkowanym ogniu, wówczas dobrze wysmażą się w środku, nie będą surowe i nie spieką się na zewnątrz.