Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste w środku, chrupiące z wierzchu, słodkie placuszki z sera z wiaderka, o delikatnie pomarańczowym smaku. Doskonały pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Zawsze robimy je, kiedy zostanie nam trochę sera z wiaderka po pieczeniu sernika.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4337
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34285
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1976
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113692
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4337
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34285
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1976
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113692
Składniki
Do miski przekładamy ser. Dodajemy przesianą mąkę, jajko, szczyptę soli, skórkę i sok z pomarańczy oraz cukier puder. Całość dokładnie mieszamy przy pomocy łyżki (ciasto jest bardzo gęste).Na patelni rozgrzewamy olej. Przy pomocy dwóch łyżek wykładamy ciasto na patelnię, formujemy zgrabne placuszki i smażymy po kilka minut z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu możemy placuszki przełożyć na ręcznik papierowy by odsączyć z nich nadmiar tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem. Błyskawiczne placki z sera z wiaderka gotowe!
Nasze rady: Wszystkie składniki ciasta na placki powinny być w temperaturze pokojowej. Smażymy placki na umiarkowanym ogniu, wówczas dobrze wysmażą się w środku, nie będą surowe i nie spieką się na zewnątrz.