Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na placuszki. Podane ze świeżymi owocami, to idealne śniadanie, lub podwieczorek. Bardzo dobrze smakują też z dżemem. Dzieci na pewno będą zachwycone. Z podanych składników zrobiłam 15 placuszków.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5737
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 124
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5737
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 124
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Jogurt przełożyć do miski, wbić jajka i wymieszać. Następnie dodać resztę składników i ponownie wymieszać trzepaczką, lub łyżką. Ciasto odstawić na 10-15 minut żeby odpoczęło.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Wykładać po łyżce ciasta i smażyć placki na zloty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu placuszki posypać cukrem pudrem i udekorować owocami.