Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na placuszki. Podane ze świeżymi owocami, to idealne śniadanie, lub podwieczorek. Bardzo dobrze smakują też z dżemem. Dzieci na pewno będą zachwycone. Z podanych składników zrobiłam 15 placuszków.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5936
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5936
Składniki
Jogurt przełożyć do miski, wbić jajka i wymieszać. Następnie dodać resztę składników i ponownie wymieszać trzepaczką, lub łyżką. Ciasto odstawić na 10-15 minut żeby odpoczęło.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Wykładać po łyżce ciasta i smażyć placki na zloty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu placuszki posypać cukrem pudrem i udekorować owocami.