Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na placuszki. Podane ze świeżymi owocami, to idealne śniadanie, lub podwieczorek. Bardzo dobrze smakują też z dżemem. Dzieci na pewno będą zachwycone. Z podanych składników zrobiłam 15 placuszków.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 151
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 151
Składniki
Jogurt przełożyć do miski, wbić jajka i wymieszać. Następnie dodać resztę składników i ponownie wymieszać trzepaczką, lub łyżką. Ciasto odstawić na 10-15 minut żeby odpoczęło.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Wykładać po łyżce ciasta i smażyć placki na zloty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu placuszki posypać cukrem pudrem i udekorować owocami.