Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. Proste , szybkie do zrobienia, pyszne!
Prosta do przygotowania, pożywna, pełna smaku i warzyw zupa z dodatkiem delik...
Odsłon: 31
To lekki i pyszny deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do...
Odsłon: 41
Najprostsze na świecie babeczki kakaowo-waniliowe. Mimo iż są proste i szybki...
Odsłon: 29
Takie ziemniaki mogą być bazą drugiego dania lub stanowić samodzielną przekąs...
Odsłon: 48
Spróbuj wyjątkowej alternatywy dla tradycyjnego bigosu i przygotuj bigos ze s...
Odsłon: 593
Prosta do przygotowania, pożywna, pełna smaku i warzyw zupa z dodatkiem delik...
Odsłon: 31
To lekki i pyszny deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do...
Odsłon: 41
Najprostsze na świecie babeczki kakaowo-waniliowe. Mimo iż są proste i szybki...
Odsłon: 29
Takie ziemniaki mogą być bazą drugiego dania lub stanowić samodzielną przekąs...
Odsłon: 48
Spróbuj wyjątkowej alternatywy dla tradycyjnego bigosu i przygotuj bigos ze s...
Odsłon: 593
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier wanilinowy, cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać mleko i jajko i wymieszać składniki rózgą na jednolitą masę bez grudek. Jabłka obrać, zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do ciasta i wymieszać. Wykładać po około łyżce ciasta na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez około 1,5 minuty na złoty kolor. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie. Podawać z cukrem pudrem, dżemem wiśniowym, owocami itp.