Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki twarogowe są pysznym i sycącym daniem. Można je zrobić na bezmięsny obiad, lub na śniadanie czy kolację. Ale będą też pysznym deserem.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 69
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 160
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1229
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 493
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 69
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 160
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1229
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 493
Składniki
Ser biały mielimy. Możemy też go zetrzeć na tarełku na małych oczkach ( małe wiórka )
Żółtka oddzielamy od białek
Do sera dodajemy żółtka, oba rodzaje mąki, proszek, cukier i mieszamy dokładnie
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli
Ser mieszamy delikatnie z białkami
Na koniec dodajemy jagody i jeszcze raz delikatnie mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy na niego ciasto na serniczki. Ciasto jest dość gęste, więc możemy sobie pomagać drugą łyżką i za jej pomocą kształtujemy na patelni ładne okrągłe placuszki
Smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym
Podajemy z cukrem pudrem i owocami