Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki twarogowe są pysznym i sycącym daniem. Można je zrobić na bezmięsny obiad, lub na śniadanie czy kolację. Ale będą też pysznym deserem.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3287
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3287
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2352
Składniki
Ser biały mielimy. Możemy też go zetrzeć na tarełku na małych oczkach ( małe wiórka )
Żółtka oddzielamy od białek
Do sera dodajemy żółtka, oba rodzaje mąki, proszek, cukier i mieszamy dokładnie
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli
Ser mieszamy delikatnie z białkami
Na koniec dodajemy jagody i jeszcze raz delikatnie mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy na niego ciasto na serniczki. Ciasto jest dość gęste, więc możemy sobie pomagać drugą łyżką i za jej pomocą kształtujemy na patelni ładne okrągłe placuszki
Smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym
Podajemy z cukrem pudrem i owocami