Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy deser z bitą śmietaną, słodkimi truskawkami i czekoladą.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1584
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1431
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 316
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1584
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1431
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 316
Składniki
1. Makaron ryżowy przygotować według wskazówek na opakowaniu. Odcedzić i dobrze odsączyć na papierowym ręczniku. Rozkłócone jajko wymieszać z łyżką kremówki i łyżką cukru pudru dodać do makaronu i wymieszać. 2. Niewielkie porcje masła rozpuścić na patelni. Z masy makaronowej uformować małe placuszki i smażyć na gorącym maśle z obu stron na złoty kolor. 3. Każdy krążek odsączyć z tłuszczu, kładąc go na papierowym ręczniku. 4. Pozostałą śmietanę ubić z resztą cukru pudru i Śmietan -fixem Truskawki opłukać usunąć szypułki i pokroić w plasterki. Placki (3 sztuki) przekładać bitą śmietaną i truskawkami. Wierz posmarować również bitą śmietaną polać polewą czekoladową i udekorować truskawką. Odstawić do lodówki na 30 minut.