Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy deser z bitą śmietaną, słodkimi truskawkami i czekoladą.
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 63
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 75
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 305
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 207
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 63
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 75
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 305
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 207
Składniki
1. Makaron ryżowy przygotować według wskazówek na opakowaniu. Odcedzić i dobrze odsączyć na papierowym ręczniku. Rozkłócone jajko wymieszać z łyżką kremówki i łyżką cukru pudru dodać do makaronu i wymieszać. 2. Niewielkie porcje masła rozpuścić na patelni. Z masy makaronowej uformować małe placuszki i smażyć na gorącym maśle z obu stron na złoty kolor. 3. Każdy krążek odsączyć z tłuszczu, kładąc go na papierowym ręczniku. 4. Pozostałą śmietanę ubić z resztą cukru pudru i Śmietan -fixem Truskawki opłukać usunąć szypułki i pokroić w plasterki. Placki (3 sztuki) przekładać bitą śmietaną i truskawkami. Wierz posmarować również bitą śmietaną polać polewą czekoladową i udekorować truskawką. Odstawić do lodówki na 30 minut.