Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy deser z bitą śmietaną, słodkimi truskawkami i czekoladą.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Składniki
1. Makaron ryżowy przygotować według wskazówek na opakowaniu. Odcedzić i dobrze odsączyć na papierowym ręczniku. Rozkłócone jajko wymieszać z łyżką kremówki i łyżką cukru pudru dodać do makaronu i wymieszać. 2. Niewielkie porcje masła rozpuścić na patelni. Z masy makaronowej uformować małe placuszki i smażyć na gorącym maśle z obu stron na złoty kolor. 3. Każdy krążek odsączyć z tłuszczu, kładąc go na papierowym ręczniku. 4. Pozostałą śmietanę ubić z resztą cukru pudru i Śmietan -fixem Truskawki opłukać usunąć szypułki i pokroić w plasterki. Placki (3 sztuki) przekładać bitą śmietaną i truskawkami. Wierz posmarować również bitą śmietaną polać polewą czekoladową i udekorować truskawką. Odstawić do lodówki na 30 minut.