Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na deser warto usmażyć placuszki dyniowe na słodko. Niech trafią na stół w towarzystwie domowego musu z brzoskwiń. Przepis pochodzi z 553. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 177
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8599
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 397
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 177
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8599
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 397
Składniki
Purée z dyni przełożyć do miski. Wybić jajka. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Posolić, doprawić przyprawą do piernika i zmiksować. Porcjami nałożyć na patelnię z rozgrzanym masłem i usmażyć placuszki - z obu stron.
Mus brzoskwiniowy: owoce pozbawić pestek i pokroić. Wrzucić do garnka z masłem. Posłodzić. Przyprawić kardamonem, goździkami i cynamonem. Przykryć i dusić do miękkości.
Placuszki z dyni podawać z musem brzoskwiniowym i świeżymi owocami.