Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadaniowe placuszki z jabłkami obtoczonymi w miodzie oraz przekładane twarożkiem na słodko.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6116
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1873
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6116
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1873
 
         
         
                Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy ok 3-4 minut. Po tym czasie dodajemy przestudzone masło. Następnie przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Dodajemy mleko oraz jogurt. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji (ciasto będzie jak gęsta śmietana). Jabłka obieramy i kroimy w plasterki zalewamy miodem. I dodajemy do ciasta na placuszki. Smażymy do zarumienienia na patelni nakładając łyżką i robiąc kółka.
W miseczce rozdrabniamy twarożek dodajemy miód oraz jogurt naturalny a następnie smarujemy placuszek i przykrywamy kolejnym.