Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13620
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1560
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15046
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6174
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13620
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1560
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15046
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6174
Składniki
Jagody starannie opłukać i zostawić na sicie do ocieknięcia. Masło roztopić i przestudzić. Mąkę przesiać do miski,wsypać proszek do pieczenia,cukier puder i sól. W drugim naczyniu jajko połączyć z mlekiem oraz z roztopionym masłem. Płynne składniki wlać do mąki i dokładnie wymieszać. Do powstałego ciasta dodać jagody i delikatnie połączyć. Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Placki smażyć na złoty kolor,po czym osączyć z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym.