Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2381
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4499
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1527
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 452
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2381
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4499
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1527
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 452
Składniki
Jagody starannie opłukać i zostawić na sicie do ocieknięcia. Masło roztopić i przestudzić. Mąkę przesiać do miski,wsypać proszek do pieczenia,cukier puder i sól. W drugim naczyniu jajko połączyć z mlekiem oraz z roztopionym masłem. Płynne składniki wlać do mąki i dokładnie wymieszać. Do powstałego ciasta dodać jagody i delikatnie połączyć. Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Placki smażyć na złoty kolor,po czym osączyć z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym.