Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 34
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 520
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1182
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 265
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 34
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 520
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1182
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 265
Składniki
Jagody starannie opłukać i zostawić na sicie do ocieknięcia. Masło roztopić i przestudzić. Mąkę przesiać do miski,wsypać proszek do pieczenia,cukier puder i sól. W drugim naczyniu jajko połączyć z mlekiem oraz z roztopionym masłem. Płynne składniki wlać do mąki i dokładnie wymieszać. Do powstałego ciasta dodać jagody i delikatnie połączyć. Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Placki smażyć na złoty kolor,po czym osączyć z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym.