Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki to dobry sposób na wykorzystanie końcówki truskawek lub innych owoców.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13177
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1495
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14486
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5983
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13177
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1495
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14486
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5983
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz sól przesiewamy do miseczki. Następnie dodajemy wszystkie mokre składniki, czyli mleko, jajko, miód, masło. Łączymy trzepaczką lub mikserem, na koniec dodając truskawki. Smażymy na średnio nagrzanej patelni teflonowej, gdy na powierzchni placuszka pojawią się bąbelki powietrza wtedy mamy pewność, że można go przewrócić na drugą stronę. Placuszki podajemy oprószone cukrem pudrem lub polane miodem. Smacznego.