Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki to dobry sposób na wykorzystanie końcówki truskawek lub innych owoców.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1577
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 381
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1577
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 381
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz sól przesiewamy do miseczki. Następnie dodajemy wszystkie mokre składniki, czyli mleko, jajko, miód, masło. Łączymy trzepaczką lub mikserem, na koniec dodając truskawki. Smażymy na średnio nagrzanej patelni teflonowej, gdy na powierzchni placuszka pojawią się bąbelki powietrza wtedy mamy pewność, że można go przewrócić na drugą stronę. Placuszki podajemy oprószone cukrem pudrem lub polane miodem. Smacznego.