Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki to dobry sposób na wykorzystanie końcówki truskawek lub innych owoców.
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 376
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1030
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 201
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 376
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1030
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 201
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz sól przesiewamy do miseczki. Następnie dodajemy wszystkie mokre składniki, czyli mleko, jajko, miód, masło. Łączymy trzepaczką lub mikserem, na koniec dodając truskawki. Smażymy na średnio nagrzanej patelni teflonowej, gdy na powierzchni placuszka pojawią się bąbelki powietrza wtedy mamy pewność, że można go przewrócić na drugą stronę. Placuszki podajemy oprószone cukrem pudrem lub polane miodem. Smacznego.