Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki to dobry sposób na wykorzystanie końcówki truskawek lub innych owoców.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 419
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1037
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 389
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 419
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1037
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 389
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz sól przesiewamy do miseczki. Następnie dodajemy wszystkie mokre składniki, czyli mleko, jajko, miód, masło. Łączymy trzepaczką lub mikserem, na koniec dodając truskawki. Smażymy na średnio nagrzanej patelni teflonowej, gdy na powierzchni placuszka pojawią się bąbelki powietrza wtedy mamy pewność, że można go przewrócić na drugą stronę. Placuszki podajemy oprószone cukrem pudrem lub polane miodem. Smacznego.