Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kolejna propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie lub lekki deser czy przekąskę. W roli głównej płatki i brzoskwinie. Polecam :)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4398
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34291
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2007
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4398
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34291
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2007
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Składniki
Brzoskwinię myjemy, kroimy w plasterki. Masło rozgrzewamy na patelni. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy plasterki brzoskwini, dodając łyżkę syropu kokosowego. Podsmażoną brzoskwinie osączamy na ręczniku papierowym, pozostawiamy do wystudzenia. Jogurt mieszamy z dwiema łyżkami syropu kokosowego. Do wysokiej szklanki wrzucamy połowę płatków przeznaczonych na deser. Nakładamy połowę podsmażonych plasterków brzoskwini, które zalewamy jogurtem. Drugą część pucharka wypełniamy, układając składniki w tej samej kolejności, co wcześniej. Wierzch możemy udekorować kawałkami brzoskwini lub płatkami. Uwaga: Z podanych składników powstała jedna porcja deseru. Smacznego.