Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kolejna propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie lub lekki deser czy przekąskę. W roli głównej płatki i brzoskwinie. Polecam :)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2787
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 110
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2787
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 110
Składniki
Brzoskwinię myjemy, kroimy w plasterki. Masło rozgrzewamy na patelni. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy plasterki brzoskwini, dodając łyżkę syropu kokosowego. Podsmażoną brzoskwinie osączamy na ręczniku papierowym, pozostawiamy do wystudzenia. Jogurt mieszamy z dwiema łyżkami syropu kokosowego. Do wysokiej szklanki wrzucamy połowę płatków przeznaczonych na deser. Nakładamy połowę podsmażonych plasterków brzoskwini, które zalewamy jogurtem. Drugą część pucharka wypełniamy, układając składniki w tej samej kolejności, co wcześniej. Wierzch możemy udekorować kawałkami brzoskwini lub płatkami. Uwaga: Z podanych składników powstała jedna porcja deseru. Smacznego.