Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kolejna propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie lub lekki deser czy przekąskę. W roli głównej płatki i brzoskwinie. Polecam :)
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16628
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 277
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 440
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16628
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 277
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 440
Składniki
Brzoskwinię myjemy, kroimy w plasterki. Masło rozgrzewamy na patelni. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy plasterki brzoskwini, dodając łyżkę syropu kokosowego. Podsmażoną brzoskwinie osączamy na ręczniku papierowym, pozostawiamy do wystudzenia. Jogurt mieszamy z dwiema łyżkami syropu kokosowego. Do wysokiej szklanki wrzucamy połowę płatków przeznaczonych na deser. Nakładamy połowę podsmażonych plasterków brzoskwini, które zalewamy jogurtem. Drugą część pucharka wypełniamy, układając składniki w tej samej kolejności, co wcześniej. Wierzch możemy udekorować kawałkami brzoskwini lub płatkami. Uwaga: Z podanych składników powstała jedna porcja deseru. Smacznego.