Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha, a jaki zapach przy pieczeniu!
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 52
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 124
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1213
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 52
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 124
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1213
Składniki
- mąka+ posiekane masło+żółtka+ proszek do pieczenia+ 2 łyżki cukru- zagnieść ciasto -ciasto podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao - 1częśc jasną i 1 ciemną schować do zamrażarki na 30 min - 1 częścią jasną wygnieść dno foremki posmarowanej masłem, ja używam typową okrągłą
- po 30 min, na jasne ciasto zetrzeć na tarce ciemne ciasto -jako następną warstwę wyłożyć pokrojone w cienkie plasterki jabłka -białka + szczypta soli ubić na pianę, pod koniec ubijania dodać cukier -wyłożyć piane na jabłka - jako ustatnią warstwę białe ciasto starte na tarce
Piec w temp. 180st. przez 45min ( dół + termoobieg)