Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12191
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12895
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4885
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12191
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12895
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4885
Składniki
- mąka+ posiekane masło+żółtka+ proszek do pieczenia+ 2 łyżki cukru- zagnieść ciasto -ciasto podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao - 1częśc jasną i 1 ciemną schować do zamrażarki na 30 min - 1 częścią jasną wygnieść dno foremki posmarowanej masłem, ja używam typową okrągłą
- po 30 min, na jasne ciasto zetrzeć na tarce ciemne ciasto -jako następną warstwę wyłożyć pokrojone w cienkie plasterki jabłka -białka + szczypta soli ubić na pianę, pod koniec ubijania dodać cukier -wyłożyć piane na jabłka - jako ustatnią warstwę białe ciasto starte na tarce
Piec w temp. 180st. przez 45min ( dół + termoobieg)