Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 706
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 706
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 122
Składniki
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto (bez białek i kakao). Ciasto podzielić na 2 części w stosunku 1/3 do 2/3.
1/3 wyłożyć na posmarowaną blachę, posmarować powidłami, posypać pokrojonymi orzechami, agrestem, ewentualnie rodzynkami lub śliwkami (wg uznania).
2/3 ciasta wyrobić z kakao i podzielić na 2 części. Na ciasto posypane orzechami itd zetrzeć jedną połówkę ciasta
Białka ubić dodając cukier i wyłożyć na ciasto. Drugą połówkę ciasta zetrzeć na ubitą pianę
Piec ok godziny 170-180°. Po upieczeniu i wystygnięciu polać polewą czekoladową.
SMACZNEGO!!!