Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3974
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415521
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2596
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3974
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415521
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2596
Składniki
Z masła, mąki, proszku do pieczenia, cukru soli i 4 żółtek zrobić ciasto. Podzielić na 3 równe cześci, do jednej dodać kakao i wszystkie cześci włożyć do lodówki. Białka ubić z 2/3 szklanki cukru. Blachę wyłożyć papieram. Gdy ciasto bedzie twarde zetrzeć najpierw białą cześć następnie posmarować dżemem na niego zetrzeć ciemne ciasto na nie wyłożyć ubitą pianę i na koniec zetrzeć bialą cześć ciasta. Piec 50 min. w temp. 180 stopni.
SMACZNEGO!!