Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 832
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12695
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 832
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12695
Składniki
Z masła, mąki, proszku do pieczenia, cukru soli i 4 żółtek zrobić ciasto. Podzielić na 3 równe cześci, do jednej dodać kakao i wszystkie cześci włożyć do lodówki. Białka ubić z 2/3 szklanki cukru. Blachę wyłożyć papieram. Gdy ciasto bedzie twarde zetrzeć najpierw białą cześć następnie posmarować dżemem na niego zetrzeć ciemne ciasto na nie wyłożyć ubitą pianę i na koniec zetrzeć bialą cześć ciasta. Piec 50 min. w temp. 180 stopni.
SMACZNEGO!!