Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 220
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 220
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Z masła, mąki, proszku do pieczenia, cukru soli i 4 żółtek zrobić ciasto. Podzielić na 3 równe cześci, do jednej dodać kakao i wszystkie cześci włożyć do lodówki. Białka ubić z 2/3 szklanki cukru. Blachę wyłożyć papieram. Gdy ciasto bedzie twarde zetrzeć najpierw białą cześć następnie posmarować dżemem na niego zetrzeć ciemne ciasto na nie wyłożyć ubitą pianę i na koniec zetrzeć bialą cześć ciasta. Piec 50 min. w temp. 180 stopni.
SMACZNEGO!!