Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pleśniak z borówką zapraszam po przepis
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 830
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 830
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Z jajek oddzielam białko i żółtko osobno następnie do miski daje mąkę z proszkiem do pieczenia ,cukier ,margarynie żółtka i zagniatam ciasto które potem dziele na 2 części większą i mniejszą którą daje do zamrażarki . Większy kawałek ciasta wykladam na dno blaszki 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i podpiekam w 200 stopniach 15 minut następnie wykladam borówki wymieszane z 2 łyżkami cukru .
Beza ;białka z odrobina soli ubijam na sztywno następnie dodaje cukier puder i kisiel łącze ,gotowa beze wykladam na borówki a na wierzch ścieram na tarce o grubych oczkach mniejszy kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki gdy ciasto jest zbyt miękkie do ścierania można poskubać .
Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika na środkową pulkę i piekę bez termo obiegu 35 minut w 200 stopniach ,go prace ciasto po wyjęciu posypuje cukrem pudrem i czekam aż ostygnie .Po dokładne wykonanie zapraszam na film poniżej Smacznego