Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za prostotę i szybkość wykonania. Ja proponuję jeszcze skrócić prace i wykonać oba ciasta razem. To jest jedno to samo ciasto tylko do jednej części dodajemy masę serową.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Składniki
Dwie blaszki 22 / 9 cm, wysmarowane tłuszczem i wysypane bułką. Ciasto. Margarynę, cukier, kakao i wodę podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia, kiedy lekko zawrze gotować 5-9 minut. Odlać 1/2 szklanki na polewę, resztę ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek, żółtka odłożyć , białka ubić na sztywno. Ostudzoną kakaową masę ucierać dodając porcjami żółtka, mąkę, mleko. Na koniec dodać pianę z białek i lekko wymieszać. Masa serowa. Tłuszcz stopić, wystudzić. Białka jajek ubić na sztywno. Żółtka ubić z cukrem, potem stopniowo dodawać twaróg, tłuszcz, budyń i na koniec białka. Do jednej blaszki wyłożyć nieco więcej ciasta, to będzie Murzynek. Do drugiej mniej i przykryć masą serową.
Piec w 170 C . Murzynek 45 minut, Izaurę 55 minut i zostawić jeszcze w piekarniku do lekkiego przestudzenia. Przestudzone ciasta posmarować delikatnie ogrzaną polewą. Izaurę posypać wiórkami kokosowymi.