Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te cudne, kruche ciasteczka kojarzą mi się ze świętami. Często gościły u nas na rodzinnym stole. Nie bez znaczenia ma kształt tych słodkości- świąteczna, noworoczna wróżba na szczęśliwy nadchodzący rok!
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 33
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 249
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 33
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 249
Składniki
Wykonanie: Wszystkie składniki na ciastka dokładnie wymieszać i wyrobić kruche ciasto.
Rozwałkować, pociąć na paski i formować paluszki. Następnie kształtować podkówki, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.