Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 221
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4892
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4801
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44808
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 433
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 221
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4892
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4801
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44808
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 433
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na kwadraciki (ciut większe niż połówka śliwki). Na każdy kwadracik kładziemy połówkę śliwki, przykrywamy drugim kwadracikiem i widelcem (jak pierogi) sklejamy brzegi.
Posklejane ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i po 15 minutach mamy gotowe ciacha.