Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała, błyszcząca, idealna polewa czekoladowa do dekoracji ciast i tortów :) ( Jak by co na zdjęciu tort mojego wykonania :))
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2167
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 113
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 178
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2167
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 113
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 178
Składniki
Do garnuszka wlać wodę i rozpuścić w niej cukier (kolejność rozpuszczania składników jest ważna). Następnie dodajemy pokrojone na kawałeczki masło i rozpuszczamy. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy przesiane kakao. Dość szybko mieszamy - najlepiej trzepaczką - by powstała gładka, lśniąca polewa. Lekko studzimy i możemy dekorować ciasto.