Do góry

Desery Przepis na:

Polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 604

Dodano:

Odsłon: 29770

Wspaniała, błyszcząca, idealna polewa czekoladowa do dekoracji ciast i tortów :) ( Jak by co na zdjęciu tort mojego wykonania :))

Składniki

  • 100g margaryny
  • 3 łyżki wrzącej wody
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnuszka wlać wodę i rozpuścić w niej cukier (kolejność rozpuszczania składników jest ważna). Następnie dodajemy pokrojone na kawałeczki masło i rozpuszczamy. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy przesiane kakao. Dość szybko mieszamy - najlepiej trzepaczką - by powstała gładka, lśniąca polewa. Lekko studzimy i możemy dekorować ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń