Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to ciasto, które często przewija się w moim życiu i mam z nim dobre wspomnienia. To właśnie przez jeden przepis na brownie, blog w ogóle powstał. Uwielbiam jego wilgotną konsystencję i to jak rozpływa się w buzi. Połączenie pomarańczy i brownie chodziło już za mną od jakiegoś czasu. Nie jest to nowatorskie połączenie smaków, ale jest na tyle udane, że lubię je robić w różnych wersjach czekoladowych słodkości. Smak delikatnie podkręca imbir. Myślę, że można świeży zamienić imbirem w proszku, ale na własna rękę należy poeksperymentować z ilością.
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 926
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 52
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 26
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 926
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 52
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 26
Składniki
Nagrzej piekarnik do 180ºC. W misce miksera ubij na gładką masę masło z cukrem. Gdy krem będzie jasny dodawaj pojedynczo jajka. Dobrze wmieszaj każde przed dodaniem następnego. Gdy dodane zostaną wszystkie jajka ubij masę maślano-jajeczną na najwyższych obrotach miksera przez 4-5 minut. Masa powinna zwiększyć swoją objętość, stać się jasna i puszysta. W tym samym czasie roztop 100g gorzkiej czekolady i 100g mlecznej czekolady. Zmniejsz obroty i do puszystej masy maślanej dodaj wanilię, startą skórkę z pomarańczy i wyciśnięty imbir. Wszystko delikatnie wymieszaj. Dodaj powoli roztopioną czekoladę i wymieszaj. Posiekaj pozostałe 75g czekolady gorzkiej i dodaj o masy. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, kakao i dodaj do masy. Delikatnie wymieszaj. Ciasto przelej do formy do pieczenia wyłożonej papierem. Piecz około 30 minut, aż ciasto będzie upieczone, ale zachowa wilgotną konsystencję brownie. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i wystudź na kratce. Najlepiej jest pozostawić je aż do następnego dnia. Wtedy łatwo się porcjuje i smaki zdążą się przeniknąć.
Przepisy Desery
Desery
Bułki drożdżowe z truskawkami
Desery
Kopiec kreta z truskawkami
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Zebra
Bułki drożdżowe z truskawkami
Ponieważ wreszcie pojawiły się pierwsze krajowe owoce, czas upiec bułki drożd...
Odsłon: 247
Kopiec kreta z truskawkami
Kopiec kreta z truskawkami, to pyszne i proste ciasto na różne okazje, jak i...
Odsłon: 38