Do góry

Desery Przepis na:

Pomarańczowo - dyniowy deser jogurtowy

Pomarańczowo - dyniowy deser jogurtowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 167 Ocena: 1410

Dodano:

Odsłon: 7752

Połączenie dyni i pomarańczy jest genialne! Tym razem w wersji nieco bardziej fit, czyli deseru jogurtowego.

Składniki

  • Puree z dyni - 300g
  • Jogurt naturalny - 400g
  • Galaretka pomarańczowa - 1szt
  • Pomarańcza - 1szt
  • Do poyspania - biszkopciki lub inne małe ciasteczka
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników wyszły mi 4 pucharki deseru.

    Galaretkę robimy zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale w połowie wody. Zostawiamy do przestygnięcia, powinna być lekko ciepła.

    Połowę galaretki mieszamy z jogurtem, połowę z puree dyniowym. Wkładamy do lodówki - musi zacząć tężeć, aby masy po włożeniu do pucharków nie mieszały się. Masę jogurtową warto przemieszać kilka razy, aby tężała równomiernie.

    Do pucharków wkładamy:
    cząstki pomarańczy, masę jogurtową, masę dyniową, znów masę jogurtową. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

    Przed podaniem posypujemy biszkopcikami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń