Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie dyni i pomarańczy jest genialne! Tym razem w wersji nieco bardziej fit, czyli deseru jogurtowego.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 127
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2669
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 828
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1593
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14252
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 127
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2669
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 828
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1593
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14252
Składniki
Z podanych składników wyszły mi 4 pucharki deseru. Galaretkę robimy zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale w połowie wody. Zostawiamy do przestygnięcia, powinna być lekko ciepła. Połowę galaretki mieszamy z jogurtem, połowę z puree dyniowym. Wkładamy do lodówki - musi zacząć tężeć, aby masy po włożeniu do pucharków nie mieszały się. Masę jogurtową warto przemieszać kilka razy, aby tężała równomiernie. Do pucharków wkładamy: cząstki pomarańczy, masę jogurtową, masę dyniową, znów masę jogurtową. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Przed podaniem posypujemy biszkopcikami.