Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka czekoladowe, które ładnie wyglądają i wyjątkowo smakują.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11912
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3704
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11912
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3704
Składniki
Masło roztapiamy. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszając roztapiamy na małym ogniu. Odstawiamy do wystudzenia.
Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, a następnie żółtka i olejek. Miksujemy z masą czekoladową. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i szczyptą soli. Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 8 godzin.
Ciasto nabieramy łyżeczką i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 12 minut w 170 stopniach Celsjusza.