Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedno z lepszych ciast jakie znam, zasługuje na to, żeby przypominać ten przepis, ciasto tylko z pozoru wydaje się trudne i czasochłonne,
1. na ciasto: do garnka wlej olej i wodę, dodaj cukier i kakao, zagotuj na małym ogniu, wystudź,
2. oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywno, dodaj pozostały cukier oraz żółtka, ubijaj chwilę, dodaj zimna polewę czekoladową oraz mąkę przesianą z proszkiem i sodą, ubijaj chwile na małych obrotach do wymieszania składników, przełóż na blachę, piec ok 40 min w 180 st, wystudzić,
3. masło utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce sera, utrzeć krem,
4. zimne ciasto przekroic na pół, podsmarowac dżemem z czarnej porzeczki, wyłożyć krem, przykryć drugą częścią ciasta,
5. zimną śmietanę ubić na sztywno dodać cukier oraz rozpuszczoną, zimną żelatynę,
6. wierzch ciasta posmarować pozostałym dżemem, wyłozyć masę śmietanową, posypać tartą czekoladą, wystudzić,
samcznego
Śmietanowy porzeczkowiec- proste smaczne ciasto z dodatkami!
Odsłon: 233
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 171
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wie...
Odsłon: 134
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Odsłon: 2234
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 171
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wie...
Odsłon: 134
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Odsłon: 2234
Składniki
1. na ciasto: do garnka wlej olej i wodę, dodaj cukier i kakao, zagotuj na małym ogniu, wystudź, 2. oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywno, dodaj pozostały cukier oraz żółtka, ubijaj chwilę, dodaj zimna polewę czekoladową oraz mąkę przesianą z proszkiem i sodą, ubijaj chwile na małych obrotach do wymieszania składników, przełóż na blachę, piec ok 40 min w 180 st, wystudzić, 3. masło utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce sera, utrzeć krem, 4. zimne ciasto przekroic na pół, podsmarowac dżemem z czarnej porzeczki, wyłożyć krem, przykryć drugą częścią ciasta, 5. zimną śmietanę ubić na sztywno dodać cukier oraz rozpuszczoną, zimną żelatynę, 6. wierzch ciasta posmarować pozostałym dżemem, wyłozyć masę śmietanową, posypać tartą czekoladą, wystudzić, samcznego
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 76
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 201