Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, czekoladowe pralinki na patyku, czyli przepyszne świąteczne lizaki. Nietypowy deser na święta.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 303
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2444
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 303
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2444
Składniki
Śmietankę podgrzać, wrzucić do niej połamaną deserową czekoladę, zostawić na kilka minut, aż ta się rozpuście.Wymieszać rózgą do połączenia składników i otrzymania jednolitej masy. Schłodzić w lodowce przez kilka godzin. Do zimnej czekolady i śmietanki dodajemy cukier puder, całość miksujemy. Herbatniki mocno kruszymy (na mąkę), dodajemy do ubitej masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy małe kulki w które wbijamy słomkę. Wszystko wstawiamy do lodówki na całą noc.
Mleczną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Moczymy w niej lizaki i od razu posypujemy kolorowymi posypkami. Całość chłodzimy.