Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, czekoladowe pralinki na patyku, czyli przepyszne świąteczne lizaki. Nietypowy deser na święta.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68761
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2097
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68761
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2097
Składniki
Śmietankę podgrzać, wrzucić do niej połamaną deserową czekoladę, zostawić na kilka minut, aż ta się rozpuście.Wymieszać rózgą do połączenia składników i otrzymania jednolitej masy. Schłodzić w lodowce przez kilka godzin. Do zimnej czekolady i śmietanki dodajemy cukier puder, całość miksujemy. Herbatniki mocno kruszymy (na mąkę), dodajemy do ubitej masy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy małe kulki w które wbijamy słomkę. Wszystko wstawiamy do lodówki na całą noc.
Mleczną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Moczymy w niej lizaki i od razu posypujemy kolorowymi posypkami. Całość chłodzimy.