Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pralinki to fajna propozycja na słodki podarunek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Składniki
Galaretkę rozpuścić z miseczce lub innym naczyniu i wystudzić. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Czekolady rozpuścić ( białą i gorzką ) w kapieli wodnej w dwóch naczyniach. Jedną foremkę wysmarować ciemną czekoladą a drugą białą. Foremki wstawić do lodówki. Gdy czekolada sie zetnie ponownie wysmarować foremki tylko ciemną czekoladą i ponownie włożyć je do lodówki. Gdy czekolada się zetnie napełnić wgłębienia do 3/4 wysokości galaretką i ponownie włożyć foremki do lodówki. Gdy galaretka dobrze się zetnie wypełnić wgłębienia ciemną czekoladą i oczywiście znów włożyć formy do lodówki. Po około 30 minutach delikatnie wyjąć pralinki z foremek i usunąć ewentualnie wystające elementy czekolady. Pralinki udekorować roztopioną czekoladą ( jsen ciemną a ciemne jasną ). Zapakować dekoracyjnie i dać komuś w prezencie lub zjeść na deser.