Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pralinki to fajna propozycja na słodki podarunek.
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7730
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 33
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 178
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7730
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 33
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 178
Składniki
Galaretkę rozpuścić z miseczce lub innym naczyniu i wystudzić. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Czekolady rozpuścić ( białą i gorzką ) w kapieli wodnej w dwóch naczyniach. Jedną foremkę wysmarować ciemną czekoladą a drugą białą. Foremki wstawić do lodówki. Gdy czekolada sie zetnie ponownie wysmarować foremki tylko ciemną czekoladą i ponownie włożyć je do lodówki. Gdy czekolada się zetnie napełnić wgłębienia do 3/4 wysokości galaretką i ponownie włożyć foremki do lodówki. Gdy galaretka dobrze się zetnie wypełnić wgłębienia ciemną czekoladą i oczywiście znów włożyć formy do lodówki. Po około 30 minutach delikatnie wyjąć pralinki z foremek i usunąć ewentualnie wystające elementy czekolady. Pralinki udekorować roztopioną czekoladą ( jsen ciemną a ciemne jasną ). Zapakować dekoracyjnie i dać komuś w prezencie lub zjeść na deser.