Do góry

Desery Przepis na:

Precelki rumowe z rumowym lukrem

Precelki rumowe z rumowym lukrem

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 259

Dodano:

Odsłon: 71

Pyszne świąteczne ciasteczka tylko i wyłącznie dla dorosłych ????

Składniki

  • Składniki: 300g mąki 100g cukru pudru 1 żółtko, szczypta soli 1 łyżka rumu 200g masła mąka do wałkowania Polewa: 1 żółt
> 6 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Precelki rumowe z rumowym lukrem

Przygotowanie

  1. 1. Składniki na ciasto wrzucić do malaksera i miksować około minutę. Wyłożyć ciasto na stolnicę i wyrobić ciasto. Włożyć do miski , przykryć ścierką , włożyć do zamrażalnika na 30-40 minut.

    2. Stolnicę obsyp mąką. Wyłóż ciasto i ponownie je wyrób. zrobić wałek z którego odcinać kawałki i formować je na małe precelki

    3. Precelki wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez około 10 minut – aż ciastka nabiorą złotego kolorku.

    4. Ciastka ostudź na kratce.

    5. Polewa : Dobrze utrzeć cukier, białko i rum, aby uzyskać białą polewę

    6. Precelki posmaruj obficie lukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń