Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne świąteczne ciasteczka tylko i wyłącznie dla dorosłych ????
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17673
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15338
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5642
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9072
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17673
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15338
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5642
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9072
Składniki
1. Składniki na ciasto wrzucić do malaksera i miksować około minutę. Wyłożyć ciasto na stolnicę i wyrobić ciasto. Włożyć do miski , przykryć ścierką , włożyć do zamrażalnika na 30-40 minut. 2. Stolnicę obsyp mąką. Wyłóż ciasto i ponownie je wyrób. zrobić wałek z którego odcinać kawałki i formować je na małe precelki 3. Precelki wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez około 10 minut – aż ciastka nabiorą złotego kolorku. 4. Ciastka ostudź na kratce. 5. Polewa : Dobrze utrzeć cukier, białko i rum, aby uzyskać białą polewę 6. Precelki posmaruj obficie lukrem.