Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka migdałowe z żurawiną to idealna przekąska, nawet jeśli jesteś na diecie!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22406
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14327
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4439
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43471
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 516
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22406
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14327
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4439
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43471
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 516
Składniki
Do miski wrzucamy płatki migdałów, żurawinę i białko jaja. Dokładnie wszystko mieszamy, aby białko połączyło wszystkie składniki. Nie dodajemy cukru, ponieważ słodycz będzie pochodzić z suszonej żurawiny. Naprawdę ciasteczka będą słodkie, i nie ma potrzeby dodatkowo ich dosładzać. Na blachę kładziemy papier do pieczenia, niczym go nie smarujemy. Łyżką nakładamy masę na papier formując okrągłe ciasteczka. Ważne jest, aby wszystkie składniki „dotykały” się, wówczas ładnie się upieką i nie będą kruszyć. Ciasteczka powinny być cienko rozłożone Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni. Im mniejsze i cienie rozłożone ciasteczka tym pieczenie będzie krótsze. Im większe i grubsze, tym dłużej trzeba je piec. Po upieczeniu powinny mieć lekko brązowany kolor. Migdały w płatkach pieką się szybciej, niż te w słupkach, dlatego trzeba uważać i zaglądać do piekarnika, aby ciasteczka się nie przypiekły. Smacznego:)