Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka migdałowe z żurawiną to idealna przekąska, nawet jeśli jesteś na diecie!
Do miski wrzucamy płatki migdałów, żurawinę i białko jaja. Dokładnie wszystko mieszamy, aby białko połączyło wszystkie składniki. Nie dodajemy cukru, ponieważ słodycz będzie pochodzić z suszonej żurawiny. Naprawdę ciasteczka będą słodkie, i nie ma potrzeby dodatkowo ich dosładzać.
Na blachę kładziemy papier do pieczenia, niczym go nie smarujemy.
Łyżką nakładamy masę na papier formując okrągłe ciasteczka. Ważne jest, aby wszystkie składniki „dotykały” się, wówczas ładnie się upieką i nie będą kruszyć. Ciasteczka powinny być cienko rozłożone
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni. Im mniejsze i cienie rozłożone ciasteczka tym pieczenie będzie krótsze. Im większe i grubsze, tym dłużej trzeba je piec. Po upieczeniu powinny mieć lekko brązowany kolor.
Migdały w płatkach pieką się szybciej, niż te w słupkach, dlatego trzeba uważać i zaglądać do piekarnika, aby ciasteczka się nie przypiekły.
Smacznego:)
Oto przepis na szybkie i smaczne ciasto półfrancuskie na ciastka które zawsze...
Odsłon: 12775
Pyszne ciasteczka, które zasmakują każdemu. Połączenie czekolady, orzechów i...
Odsłon: 2400
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 82
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 487
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 82
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 487
Składniki
Do miski wrzucamy płatki migdałów, żurawinę i białko jaja. Dokładnie wszystko mieszamy, aby białko połączyło wszystkie składniki. Nie dodajemy cukru, ponieważ słodycz będzie pochodzić z suszonej żurawiny. Naprawdę ciasteczka będą słodkie, i nie ma potrzeby dodatkowo ich dosładzać. Na blachę kładziemy papier do pieczenia, niczym go nie smarujemy. Łyżką nakładamy masę na papier formując okrągłe ciasteczka. Ważne jest, aby wszystkie składniki „dotykały” się, wówczas ładnie się upieką i nie będą kruszyć. Ciasteczka powinny być cienko rozłożone Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni. Im mniejsze i cienie rozłożone ciasteczka tym pieczenie będzie krótsze. Im większe i grubsze, tym dłużej trzeba je piec. Po upieczeniu powinny mieć lekko brązowany kolor. Migdały w płatkach pieką się szybciej, niż te w słupkach, dlatego trzeba uważać i zaglądać do piekarnika, aby ciasteczka się nie przypiekły. Smacznego:)
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 82
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 162