Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz do kawy. Wykonanie dość szybkie i pieczenie również. Ciastka ładnie wyrastają. Z wierzchu są chrupkie, a w środku miękkie. Polecam.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać jajka, cukier, ekstrakt waniliowy, kefir i roztopione masło. Zagnieść ciasto. Podzielić je na dwa lub trzy kawałki, aby łatwiej było wałkować. Po rozwałkowaniu wykrawać foremką dowolne kształty. Układać na blaszce zaopatrzonej w papier do pieczenia. Zachować odstępy. Przed pieczeniem posypać każde ciastko cukrem trzcinowym. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 15 minut.