Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz do kawy. Wykonanie dość szybkie i pieczenie również. Ciastka ładnie wyrastają. Z wierzchu są chrupkie, a w środku miękkie. Polecam.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać jajka, cukier, ekstrakt waniliowy, kefir i roztopione masło. Zagnieść ciasto. Podzielić je na dwa lub trzy kawałki, aby łatwiej było wałkować. Po rozwałkowaniu wykrawać foremką dowolne kształty. Układać na blaszce zaopatrzonej w papier do pieczenia. Zachować odstępy. Przed pieczeniem posypać każde ciastko cukrem trzcinowym. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 15 minut.