Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz do kawy. Wykonanie dość szybkie i pieczenie również. Ciastka ładnie wyrastają. Z wierzchu są chrupkie, a w środku miękkie. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11225
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11768
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1515
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11225
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11768
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1515
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać jajka, cukier, ekstrakt waniliowy, kefir i roztopione masło. Zagnieść ciasto. Podzielić je na dwa lub trzy kawałki, aby łatwiej było wałkować. Po rozwałkowaniu wykrawać foremką dowolne kształty. Układać na blaszce zaopatrzonej w papier do pieczenia. Zachować odstępy. Przed pieczeniem posypać każde ciastko cukrem trzcinowym. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 15 minut.