Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowe inaczej znane pod nazwą kubeczkowe - wszystkie składniki odmierzamy za pomocą kubeczka, w którym był jogurt. Łatwo, szybko i niedrogo.
Okrągłe naczynie żaroodporne 28 cm
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99110
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 420
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5113
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99110
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 420
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5113
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Składniki
Do dużej miski wlej jogurt, olej i dodaj roztrzepane jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Do mokrych składników dodaj przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Za pomocą sylikonowej szpatułki wymieszaj powoli składniki, aż do powstania gładkiej masy.
Truskawki umyj, osusz i pozbądź się z nich szypułek. Pokrój na mniejsze kawałki.
Ciasto wylej do formy do pieczenia, na wierz wysyp truskawki.
Piecz przez 45 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka.