Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką. Bardzo przyjemny przepis, nie wymagający posiadania wagi. Wszystkie składniki odmierzamy używając opakowania po małym jogurcie naturalnym.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3688
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 154
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3688
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 154
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Z podanych składników zagniatamy kruszonkę. Odstawiamy do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Truskawki kroimy na połówki. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mieszamy na gładką masę z żółtkami, cukrem, olejem, jogurtem. Na koniec dodajemy mąką przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Możemy użyć miksera na wolnych obrotach. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach ok. 25 x 35 cm, lub do tortownicy o średnicy około 23 cm. Układamy połówki truskawek, następnie sypiemy kawałeczki kruszonki. Zazwyczaj z podanej porcji kruszonki starcza mi na 2 porcje ciasta. Dlatego to co zostanie mrożę;) Wstawić do piekarnika i przez około 45 minut. Sprawdzić patyczkiem przed wyciągnięciem z piekarnika. Długość pieczenia zawsze zależy od dobranej formy. Smacznego.