Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i bardzo proste ciasto z makiem. Robi się je naprawdę w przysłowiowe 5 minut nie licząc oczywiście pieczenia.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2004
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2004
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Składniki
Margarynę roztapiamy.
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowy na puszystą masę.
Do masy jajecznej dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i nadal ubijamy.
Na końcu do masy dodajemy roztopioną margarynę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na duża blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto łyżką nakładamy kule makowe jak na zdjęciu.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 50-60 minut. Ciasto po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd